Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Конференција челника Жагубице

Оптужбе против бившег председника општине


Дамјановић (УРС) од процеуисрања покушао да се спаси
прелетањем у СНС, али је коалиција СНС-СПС то спречила

Konferencija za novinareПОЖАРЕВАЦ – Општинско руководство Жагубице јуче је у седишту СПС-а у Пожаревцу одржало конференцију за новинаре, чија је главна тема био бивши председник ове општине, Драги Дамјановић (УРС). У име челника Жагубице, о бројним оптужбама говорио је Љубиша Јовкић, заменик председника општине, Сафета Павловића. Он је навео да су против Дамјановића поднели кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу, јер је 2010. године са италијанском фирмом «Еуропелет» склопио штетан уговор о отварању производног погона у Жагубици. Такође, Вишем суду поднели су и тужбу за раскидање овог штетног уговора

- Пријава је поднета и против тројице сувласника ове фирме, двојице из Италије и једног из Београда, јер нису у уговореном року изградили погон и запослили 54 радника. За ове намене, њима је Дамјановић пребацио у власништво 4,5 хектара општинског земљишта, без икакве накнаде, чиме је општина оштећена за око 13 милиона динара - рекао је Јовкић. Он је навео да се против Дамјановића у пожаревачком Вишем суду тренутно води процес због малверзација везаних за изградњу скијалишта на планини Бељаница и да је у току саслушање сведока.
- Још једна кривична пријава против Дамјановића, поднета је јер је у Жагубици срушио стару механу, заштићену законом, да би један његов компањон ту подигао стовариште. Суђење против Дамјановића води се и због напада на новинарку ТВ Ас, Александру Ђорђевић, јер је покушао да је спречи у извештавању са збора грађана у Крупаји - казао је Јовкић. Он је додао да је Дамјановић са још седам одборника УРС-а, хтео да пређе у СНС и тако се спаси наведених оптужби и судских казни, али га је жагубичка владајућа коалиција СНС-СПС спречила у томе. - Пошто смо врх СНС-а обавестили о каквом се човеку ради и који су његови циљеви, његово учлањење у ову странку је стопирано - казао је Јовкић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji