Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

„Градити и обнављати паметно – штедети због себе и природе“

Seminar o korišćenju energijeМинистарство културе и информисања Републике Србије, Одељење за привреду и економски развој општине Жагубица и Јединица за спровођење пилот пројекта локалног развоја „Ресава-Млава“ организовали су у Жагубици предавање на тему „Градити и обнављати паметно – штедети због себе и природе“. Предавање о коришћењу обновљиве енергије одржала је проф. др  Марија С Тодоровић, која је члан Академије инжињерских наука Србије.

Напредна насеља су енергетски ефикасна. Она се развијају користећи обновљиве изворе енергије. Здрава насеља немају емисију угљен – диоксида, она чувају своје природно и културно наслеђе као важан ресурс свог процвата и одрживог развоја.

Испред  Министарства културе и информисања присутнима су се обратили Маја Мишковић, Међународни координатор пројекта Ресава-Млава, Борислав Шурдић, менаџер на истом пројекту и Радиша Милошевић, координатор пилот пројекта локалног развоја „Ресава-Млава“.

Пројекат Ресава-Млава жели да подигне ниво опште бриге о животној средини и наслеђу у овом делу Србије и учини га конкурентнијим  за развој туризма, који је једно од стратешких опредељења општине Жагубица.

Предавање је имало за циљ приближавање ове теме становништву, прикупљање информација и мишљења општине Жагубица о развоју ове области кроз пројекат Ресава-Млава и давање предлога за организовање и спровођење пилот акције из области енергетске ефикасности у 2014. години.

Поред председника Скупштине општине Жагубица Небојше Илића, едукацији су присуствовали запослени у Општинској управи, директори јавних предузећа и установа Жагубице и заинтересовани грађани за ову област. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji