Општина Жагубица

Ђачке торбе подељене ученицима социјално угрожених породица


podela đačkih torbi u žagubiciЦрвени крст општине Жагубицау сарадњи са локалном самоуправом  организовао је акцију у којој су подељене торбе  за ученике Ромске националности и  социјално угрожена лица. Ђачке торбе добило је око 30 ученика од првог до четвртог разреда основне школе.

Црвени крст општине Жагубица има велику и несебичну помоћ локалне самоуправе као и грађана који помажу, те су у претходном периоду  додељени различити пакети хране, одеће и обуће, средстава за хигијену  и друге ствари које су потребне за свакодневни живот најугроженијој популацији.

„Локална самоуправа и Црвени крст општине Жагубица труде се на сваки начин да изађу у сусрет нашим грађанима, да им колико могу помогну у свакодневном животу. Ево и данас је то пример, јер делимо школске торбе социјално угроженим ученицима. Такође, Црвени крст је пре пар дана помогао у опремању пензионерског клуба у Лазници, тако што је обезбедио за клуб чаршаве, стољњаке, столице и шоље за кафу“, истакао је радник Црвеног крста у Жагубици Илија Михајловић.

Општинска организација Црвеног крста позива све грађане Жагубице и околине да се одазову овој акцији, те уколико имају вишка гардеробе и обуће могу дати у добротворне сврхе и донети у просторије Црвеног крста у Жагубици, а то ће бити од изузетне важности за социјално угрожене грађане општине Жагубица. 


Arhiva

Main Menu