Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Опрема за канализацију вредна 200.000 евра враћена Жагубици

kolektorИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК ЗА ЖАГУБИЦУ - Актуелно руководство општине Жагубица на челу са председником Сафетом Павловићем, окончало је вишегодишњи проблем настао око канализационе опреме, тачније колектора вредног 20.000.000 динара, купљеног за опремање постројења за пречишћавање воде у насељу Жагубица.

Афера око вредне канализационе опреме  настала у време када је функцију председника општине Жагубица вршио Драги Дамњановић, Скупштина је поставила као приоритетну за решавање јер представља део слагалице без које није могла бити решена канализација у насељу Жагубица.

"Многи су веровали да до решења овог проблема никада неће доћи и да грађани Жагубице никада неће добити канализациону мрежу. Куповину опреме финансирало је Министарство регионалног развоја 2009.године и до сада је била складиштена у царинском магацину предузећа "Нови колетв" из Краљева. Пре пар месеци ступили смо у озбиљне преговоре и ефикасним преговарачким способностима успели да опрему вредну 200.000 евра вратимо  грађанима Жагубице" истиче заменик председника Љубиша Јовкић који се захвалио преговарачком тиму који су чинили Владан Мошић, Јовица Траиловић, Саша Шћопуловић...под пуном контролом председника општине, Сафета Павловића.

Уградњом колектора стичу се услови за наставак изградње канализационе мреже у Жагубици и прикључивње крајњих корисника на исту.

"Са великим задовољством желим да кажем да је ово историјски тренутак за општину Жагубица, насеље Жагубица, њене грађане и велики дан за екологију. "Сага" која траје више од 4 године коначно је окончана данас истоваром опреме која ће се уградити у постројење за пречишћавање отпадних вода за насеље Жагубица. Та опрема ће омогућити да се наставе радови на канализационој мрежи и прикључења корисника. Желим да одам велико признање председнику општине Сафету Павловићу и његовом заменику који су за само један дан успели да окончају процедуре и проблеме које су трајале 4 године", истиче директор Дирекције за изградњу општине Жагубица, Владан Мошић.

Након насеља Жагубица канализациону мрежу добиће и остала насеља: Лазница, Крепољин, Осаница и Суви До.

Изградњом канализационог система у главном општинском насељу биће решен један од основних комуналних проблема становника, и што је је још важније биће повећана здравствена, еколошка и санитарна заштита насеља.

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji