Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Субвенције за заштићена подручја

IMG 5247У четвртак,  22. августа 2013. године, у просторијама Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, потписани су уговори о додели средстава за субвенционисање заштићених подручја у 2013. години, између Министарства и управљача.

Средства су опредељена за 15 корисника заштићених природних добара од националног интереса, међу којима је и ЈКП „Белосавац“ Жагубица.

Од Републике Србије, Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица добило је средства субвенција у укупном износу од 2.100.000,00 динара, за заштићена природна добра од националног интереса.

Програмима управљања, планирани су радови и активности на заштити, унапређењу и развоју заштићених подручја, као што су Споменици природе : „Врело Млаве“, „Крупајско Врело“ и „Хомољска потајница“, којима управља Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица.

С обзиром да је реч о природним добрима  од националног интереса, обезбеђена средства субвенција биће значајна помоћ управљачима у циљу свеукупног унапређења стања заштићених подручја као и њихове промоције.

Представнике заштићених подручја поздравио је помоћник министра Слободан Ердељан, истичући значај израде пројеката у циљу квалитетнијег управљања и коришћења природних ресурса на датим локацијама. Истовремено,  Ердељан је изразио спремност Министарства за сарадњу на  вишем нивоу.

Државни  секретар Драгана Марковић скренула је пажњу на наменско трошење средстава, које  је у складу са правилима фискалне стратегије и финансијске дисциплине.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji