Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

"Хомољски пастир" освојио прву награду публике

IMG 8405Дводневана  манифестација "Дани Брестовачке бање" окупила је бројне посетиоце који су уживали у богатом културно-уметничком, ревијалном и  спортском програму.

Ове године, дворска бања,обележила је 179. годину од оснивања, а манифестација "Дани Бање"организована је по 20-ти пут.Манифестација је свечано отворена доласком Кнеза, а ове године у улози кнеза Александра Карађорђевића био је познати српски глумац Лепомир Ивковић.

Поред осталих  учесника издвојићемо Туристичку организацију општине Жагубица која је узела учешће у такмичарском и ревијалном делу. Ширили су се мириси хране припремљене на традиционалан начин,а  Милосава Гроздић из Жагубице је припремала јела из Хомоља. Удружење жена "Незаборав" из Лазнице презентовало је припремљену храну из Хомољског краја, што је за жагубичку општину још један успех, јер учешћем на различитим манифестацијама не само да бележимо успехе већ ширимо пријатељства и размењујемо утиске.

Садржаји су били бројни, а у такмичењу за  "најлепши сувенир" Туристичка организација општине Жагубица је освојила прву награду публике и пехар за најлепши сувенир. Иначе, Туристичка организација Жагубице је за избор најлепшег сувенира пријавила два: Хомољску ракију у торбиции Хомољског пастира.

Садржаје су пратили  председник општине Жагубица Сафет Павловић и заменик председника општине Љубиша Јовкић. Манифестација је имала Међународни карактер, а публика је, судећи по речима организатора, провела леп викенд у Брестовачкој бањи.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji