Општина Жагубица

3. Пантелејски сусрети у Милановцу

PantelejТрећи пантелејски сусурети одржани су у насељу Милановац, а дешавање је обележила песма,игра и добра атмосфера.Поред Звезда гранда, културно уметничких друштава и других гостију, специјални гост био је популарни глумац "Ђода". Дефилеом кроз село почело је дрижење на сусретима, а потом је уследио културно-умртнички програм.

Сусрете је  отворио заменик председника Општине Жагубица Љубиша Јовкић,  који је на отварању поздравио присутне и рекао да општина Жагубица улаже пуно у инфраструктуру свих насеља и побољшање општих услова живота.  „Свима нам је познато да смо општина која има добар део становниства који живе у земљама окружења,а један овакав догађај је вид опуштања и забаве за све нас, јер су управо ови сусрети направљени за дружење и евоцирање успомена наших  у иностранству и мештана Милановца и околине“, истакао је Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица.

Генерални покровитељ ове манифестације је општина Жагубица,организатори МЗ "Врело" Милановац ,Туристичка организација општине Жагубица и Културно просветни центар "Јован Шербановић" Жагубица.

Гости, учесници програма, представили су део умећа, а наступио је и глумац Мирољуб Трошић. Као што увек бива на крају, захвалнице су додељене  спонзорима и свима који су помогли у организацији.

Горан Микшић, члан организационог одбора Сабора у Милановцу, каже да су сусрети одржани у циљу очувања традиције, наравно уз помоћ локалне самоуправе и скупштине општине Жагубица. Поред локалне самоуправе  која је пружила највећу подршку у организацији, учешће су  узели и грађани месне заједнице "Врело" Милановац".

 


Arhiva

Main Menu