Општина Жагубица

Активно на асфалтирању улица жагубичке општине

Laznica - asfaltiranje ulicaПрограмом асфалтирања улица у 2013. години предвиђено је уређење свих насеља на територији општине Жагубица. Решавање инфраструктурних проблема на подручју жагубичке општине обезбеђено је буџетом локалне самоуправе, а тренутни радови су само један у низу инфраструктурних пројеката који ће бити реализовани на овом подручју. Повољни временски услови у општини Жагубица, максимално су искоришћени за асфалтирање и уређење локалних путева. Радове на асфалтирању улица у Лазници који су при крају, обишло је руководство општине Жагубица.

У Лазници се тренутно асфалтирају Светосавска и Хајдучка улица и радови су у завршној фази. Према речима председника Месне заједнице „Јединство“ Лазница Слободана Царановића, мештани овог насеља добили су 1000 метара асфалтног пута, при чему додаје да свега тога не би било да нема добре сарадње са општинским руководством.

 Мештанима Лазнице ће асфалтирање појединих локалних улица олакшати услове за живот јер су, како кажу до сада били принуђени да газе блато.

По завршетку радова по предходно спроведеној јавној набавци за асфалтирање улица по насељима, према речима председника општине Жагубица Сафета Павловића, локална самоуправа ће средином септембра расписати нов тендер и по спроведеној новој јавној набавци, уколико временске прилике буду повољне, до почетка зиме имаће још нових асфалтираних улица по свим селима општине Жагубица. Председник је још истакао да је за локалне самоуправе изузетно позитиван нови закон о јавним набавкама који је ступио на снагу 1. априла ове године и који омогућава одабир  најефтинијих и најповољнијих извођача радова. Иначе, извођач радова је до сада била петровачка фирма „Срмекс“.


Arhiva

Main Menu