Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Завршена прва лига ветерана

liga veteranaНа иницијативу локалне самоуправе, фудбалског савеза општине Жагубица и бивших фудбалера, почетком године покренута је идеја за формирање лиге ветерана општине Жагубица. Замишљено је да сва насеља направе екипе ветерана од бивших фудбалера које би се такмичиле у поменутој лиги. Позиву су се одазвале шест месне заједнице: Жагубица, Лазница, Суви До, Милатовац, Вуковац и Осаница. Играло се по систему свако са сваким а у сваком колу била је домаћин једна месна заједница. У свим насељима посећеност утакмица била је велика и наишло се на одобравање грађана за овакво дешавање. Утакмице су одигране у фер и коректном надметању. Како је лига одмицала тако је расло и интересовање осталих месних заједница које нису узеле учешће и које су најавиле да ће на јесен обавезно пријавити своје екипе за ово такмичење, што је заправо и био циљ.

У такмичењу које је завршено последњим колом у суботу у Вуковцу свеукупно прво место заузела је екипа ветерана из Месне заједнице  Лазница. Екипа МЗ Лазница се најбоље снашла у овом такмичењу и заслужено је понела епитет првог првака лиге ветерана општине Жагубица. Распон у годинама учесника био је од најмлађег који је 1974. годиште па до најстаријег учесника који је 1947. годиште. МЗ Лазница за освојено прво место добила је пехар који је обезбедила локална самоуправа.

Последњим колом у Вуковцу завршена је прва лига ветерана што се тиче такмичарског дела а након тога је уследило вечерње дружење свих учесника лиге ветерана где је договорено да ће се и у следећем циклусу такмичења наставити дружења свих учесника.

Циљ локалне самоуправе је да у свим насељима организује дружења културна, спортска... и да подржи различите манифестације које се одржавају а све у циљу дружења мештана и покушаја  да села жагубичке општине оживе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji