Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Жагубица добија теретану на отвореном

Ugovor za teretanuМинистарство омладине и спорта одобрило је Канцеларији за младе општине Жагубица пројекат „Изградња теретане на отвореном“.

Општина Жагубица припада IV категорији неразвијених општина и девастирано је подручје, те се млади ове општине сусрећу са проблемима који се, између осталог, огледају у недовољно развијеној спортско-рекреативној  инфраструктури и оскудним условима за активно и квалитетно провођење слободног времена, неговање здравих и безбедних стилова живота.

Пројекат  „И МЛАДИ И ЗДРАВИ“   бави се  управо решавањем ових проблема. Изградња теретане на отвореном простору, у близини терена за мале спортове Средње Техничке школе, младима омогућава  доступност квалитетне и бесплатне рекреације на отвореном, чистом ваздуху, промовише  се неговање здравих навика и стилова живота.

Обзиром да овај пројекат финансира Министарство омладине и спорта а спроводи га лаокална самоуправа преко канцеларије за младе, председник општине Жагубица  Сафет Павловић  и директор фирме „Симкон“  из Крагујевца Биљана Парезановић уз присуство координатора на овом пројекту Жарка Стојановића, потписали су уговор којим је обезбеђена набавка спортске опреме. Потписивање  уговора представља први корак у реализацији пројекта, а у року од месец дана очекује се инсталирање опреме и наставак осталих активности пројекта.

- Мислим да ће ова теретана допринети да се што више, пре свега младих, окрене спортским активностима и да квалитетније проводе слободно време - рекао је координатор Жарко Стојановић.

Иначе, пројекат је КЗМ Жагубица поднела Министарству омладине и спорта у оквиру Конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе из  IV групе развијености за спровођење омладинске политике на локалном нивоу и реализацију Локалних акционих планова за младе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji