Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Услуга „Помоћ у кући” доступна већем броју старијих у општини Жагубица

pomoc u kuci 1На основу резултата пописа евидентан је убрзани процес старења и све већи број, самачких домаћинстава, старих лица у стању социјалне потребе, којима је неопходно пружање помоћи и подршке.

Aсоцијација за развој општине Жагубица почела је са реализацијом пројекта „Помоћ у кући“ за  старачка домаћинства и стара лица на подручју општине Жагубица и у насељима Жагубица, Лазница, Вуковац, Милатовац, Јошаница и Крепољин, а који финансира Министарство рада, запошљавања и социјалне политике.

Услуга „Помоћ у кући“ бави се пружањем помоћи старим лицима и старачким домаћинствима на подручју општине Жагубица ангажовањем герентодомаћица у циљу задовољења свакодневних животних потреба корисника, изабраних на основу прописаних критеријума за избор корисника, како би се унапредио квалитет живота старих лица која услед старости, немоћи и смањених функционалних способности нису у стању да живе без помоћи других лица. „Помоћ у кући“ пружа се на терену у домаћинствима и станбеним објектима без недовољне или нерасположиве породничне подршке,  и огледа се у одржавању личне и хигијене стана, набавке намирница, пружању подршке у примени терапија одређених од стране надлежних лекара, набавке намирница, плаћање рачуна, припреми оброка, помоћи при кретању и обављању других послова у зависности од индивидуалних потреба корисника.

Овим пројектом ангажовано је 4 лица (герентодомаћица), које ће континуирано пружати услуге подршке старим лицима радећи по усвојеним недељним и месечним плановима активности у оквиру усвојеног плана.

Обезбеђивањем услуга помоћи у кући, неге, разних сервисних услуга и психосоцијалне подршке, ствара се могућност да стари и немоћни људи, користећи све своје преостале потенцијале за самосталан живот, уз подршку, а не заштиту, што дуже имају квалитетан живот у породици и свом окружењу.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji