Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Летњи радови на уређењу општине Жагубица

Letnji radovi u opštini ZagubicaOсновна школа "Јован Шербановић"  у Лазници увелико се припрема за нове генерације. Након уређеног горњег спрата објекта основне школе "Јован Шербановић"и фискултурне сале, ради се пуном паром на сређивању доњег спрата.Oсим уобичајених осам разреда, у овој школи од школске 2013-2014.године програмом  образовања биће обухваћени и  најмлађи, предшколци, што је за ову школу додатни успех.

Иначе, ове године, у први разред уписано је осам ученика,док од првог до осмог разреда наставу ће похађати116 ученика.

Радове на уређењу просторија финансира локална самоуправа општине Жагубица, која је опредилила већи део средстава у ове сврхе. Председник општине Жагубица Сафет Павловић и директор ЈП „Дирекција за изградњу и развој“  Владан Мошић, обишли су радове који ће бити завршени у планираном року.

"Ово је само једна од активности локалне самоуправе а у општини се ради и на другим пољима као што су плато испред цркве у селу Сиге и завршетак радова на изградњи цркве, отпочели су и радови на изградњи бине у селу Милановац, затим, по свим селима у општини асфалтирају се улице, ради се и на бушотини у Сигама, у Крупаји је после дуго година доведена струја до гробља а ускоро ће грађани насеља Крупаја добити и уређен Дом културе, сређене све просторије у склопу месне канцеларија, као и стари Дом пензионера. Такође, у селу Медвеђица ради се на сређивању старе Основне школе, која ће се користити као Ловачки дом, а испред старе школе 2 хектара земље, предвиђено је за изградњу излетишта, на коме ће се одржавати манифестације (Дани проје и сира). На Дому културе у Близнаку извршена је замена целокупне столарије и следи адаптација старе фасаде и тд.  Сви радови у општини финансирају се из средстава локалног буџета, док се крепљење рупа, које је у току, на путу Р-105  финансира из Републичког буџета "– истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Евидентно је да руководство Општинске управе Жагубица улаже велике напоре на уређењу свих пратећих сегмената који су од значаја за грађане општине Жагубица, као и труд како би се квалитет живота у општини подигао на виши ниво, а општина Жагубица стала у ранг са већим срединама.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji