Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Посета деце жагубичке општине Баварској

deca sa predsednikomУ сарадњи са Црвеним крстом Баварске, удружењeм „Вајферт“ из Бора и општине Жагубица, деца основних школа из Жагубице, Лазнице и Крепољина бесплатно су боравила у Немачкој од 23. јуна до  09. јула. Групу деце на пут у Баварску  испратио је и дочекао заменик председника општине Жагубица  Љубиша Јовкић, који је  испред локалне самуправе показао велику брижност  при поласку да све протекне у најбољем реду, а при доласку задовољство што су мишљења деце позитивна.

Повратак је био повод за сабирање утисака те је организовано дружење деце и родитеља са председником Сафетом Павловићем. Деца су део размишљања пренела на цртеже, које су поклонили председнику Општине у знак сећања на лепе тренутке са путовања.

Председник је рекао да му је драго да је све протекло у најбољем реду, да су сви задовољни и нада се да ће сарадња потрајати надаље а  у томе , за сада, не види никакве препреке. Такође је захвалио деци на лепом гесту и труду. Присутни су били и начелник одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, председник удружења“ Вајферт“ из Бора Јасмин  Хубер, представник удружења Љиљана  Јоксимовић и  педагог  Милинка Пећић, која за децу има само речи хвале.

Свесрдна помоћ удружења Вајферт из Бора, црвеног крста Баварске и општине Жагубица  била је од изузетног значаја самим тим што су на путовање отишла и деца из породица са мањим  примањима, а мишљења родитеља су позитивна јер је деци одвајање од куће и породице значило пуно у смислу осамостаљења.

„Вајферт“ хуманитарни рад базира  на помоћи социјално угроженим породицама и имају сарадњу са црвеним крстом Баварске у виду помоћи и организовања бесплатног боравка деце у Немачкој. 

Јасмин Хубер, председник удружења, истиче изузетну сарадњу са руководством локалне самоуправе Жагубица.

Јако добар програм представљен је деци током боравка у Јужној Немчкој, а група из Жагубичке општине изузетно је похваљена од стране Баварског црвеног крста.


Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji