Општина Жагубица

Посета деце жагубичке општине Баварској

deca sa predsednikomУ сарадњи са Црвеним крстом Баварске, удружењeм „Вајферт“ из Бора и општине Жагубица, деца основних школа из Жагубице, Лазнице и Крепољина бесплатно су боравила у Немачкој од 23. јуна до  09. јула. Групу деце на пут у Баварску  испратио је и дочекао заменик председника општине Жагубица  Љубиша Јовкић, који је  испред локалне самуправе показао велику брижност  при поласку да све протекне у најбољем реду, а при доласку задовољство што су мишљења деце позитивна.

Повратак је био повод за сабирање утисака те је организовано дружење деце и родитеља са председником Сафетом Павловићем. Деца су део размишљања пренела на цртеже, које су поклонили председнику Општине у знак сећања на лепе тренутке са путовања.

Председник је рекао да му је драго да је све протекло у најбољем реду, да су сви задовољни и нада се да ће сарадња потрајати надаље а  у томе , за сада, не види никакве препреке. Такође је захвалио деци на лепом гесту и труду. Присутни су били и начелник одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, председник удружења“ Вајферт“ из Бора Јасмин  Хубер, представник удружења Љиљана  Јоксимовић и  педагог  Милинка Пећић, која за децу има само речи хвале.

Свесрдна помоћ удружења Вајферт из Бора, црвеног крста Баварске и општине Жагубица  била је од изузетног значаја самим тим што су на путовање отишла и деца из породица са мањим  примањима, а мишљења родитеља су позитивна јер је деци одвајање од куће и породице значило пуно у смислу осамостаљења.

„Вајферт“ хуманитарни рад базира  на помоћи социјално угроженим породицама и имају сарадњу са црвеним крстом Баварске у виду помоћи и организовања бесплатног боравка деце у Немачкој. 

Јасмин Хубер, председник удружења, истиче изузетну сарадњу са руководством локалне самоуправе Жагубица.

Јако добар програм представљен је деци током боравка у Јужној Немчкој, а група из Жагубичке општине изузетно је похваљена од стране Баварског црвеног крста.Arhiva

Main Menu