Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Унапређење партнерских односа и потврда пријатељства

Zag i polj-saradnjaНа Сабору „Врела Хомоља“ у Жагубици, град Piotrkow Trybunalski, са којим је пре две године општина Жагубица потписала споразум о партнерству, представљала је  делегација у саставу: Госпоđа Urszula Czubala  – Одборник Скупштине града, Господин Pawel Banaszek – Одборник Скупштине града и Госпоđа Jolanta Kopeć  – Шеф Канцеларије за ЕУ партнерство и фондове.

Гости из Пољске, након пријема код председника општине Жагубица Сафета Павловића, обишли су општински услужни центар и упознали се са начином рада.

Делегација Општине Жагубица, учествовала је на Конференцији партнерских градова у Piotrkow Trybunalskom на тему: Туризам – шанса за развој.

Партнерство и пријатељство остварено у протеклих неколико година (од 2006. године, када је Жагубицу посетио и пољски амбасадор), током успешне реализације донаторских пројеката финансираних из средстава Европске уније у оквиру Програма „Exchange“, крунисани су потписивањем билатералног споразума.

Интереси партнерских и пријатељских градова орјентисани су на размену искустава и различитих облика сарадње на нивоу економије, културе, туризма, спорта и слично, на сусрете кроз размену делегација и група становника оба града а посебно размену између омладинских група и школа, заједничку акцију за међусобно разумевање култура и народа, елиминисање расних и верских предрасуда и фактора који изазивају конфликте, размену искустава из области усавршавања делатности локалне самоуправе и умрежавање свих друштвених и професионалних група.

Паралелно са Конференцијом партнерских градова о туризму организована је и Омладинска конференција на тему грађанске свести међу младима.

Након четири дана гостовања у Жагубици гости су отишли задовољни и пуни утисака а договор је да ће се ова два Партнерска града трудити да сарадњу и постигнуте резултате и даље промовишу у локалној и широј јавности.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji