Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Подела пакета хране и хигијене

socijalaВлада Републике Србије на иницијативу Министарства рада и социјалне политике и ове године обезбедила је финансијска средства за набавку пакета хране и хигијене за социјално најугроженије породице и појединце у 105 општина II, III и IV групе неразвијености у Србији, међу којима се налази и општина Жагубица.

Пакетима су обухваћене социјално најугроженије породице и појединци у свим насељима општине Жагубица.

Пошто Црвени крст Жагубице поседује базу података, из ранијих година, о социјално угроженим породицама и појединцима, сада се радило на ажурирању те исте базе и у сарадњи са Локалном самоуправом, Центром за социјални рад, месним заједницама и месним канцеларијама спискови корисника су ревидирани и дистрибуција пакета хране и хигијене је спроведена по насељима.

Од Владе Републике Србије добијено је 300 пакета хране и хигијене. У овој расподели обухваћено је 283 породице са 565 чланова. Од тог броја 156 породица је са 1 чланом, 52 породице са 2 члана, 26 породице са 3 члана, 20 породице са 4 члана, 9 породица са 5 члана, 3 породице са 6 члана, 10 породица са 7 чланова и 2 породице са 8 и више чланова. Један од критеријума за расподелу био је и тај да породице до 4 члана добијају 1 следовање а породице са 5 и више чланова 2 следовања хуманитарне помоћи.

По речима секретара Црвеног крста Жагубица, Дејана Николића, Црвени крст општине Жагубица има велику и несебичну помоћ Локалне самоуправе: „ Локална самоуправа нам је изашла у сусрет и помогла нам да решимо један од великих проблема који мучи Црвени крст Жагубице већ дуги низ година а то је питање магацина за складиштење хуманитарне помоћи. Великим напорима и трудом оспособљен је магацин код пијаце, где су замењена сва полупана стакла, урађена комплетна мрежа струје која је била почупана и украдена, поправљена разваљена врата и где се добио један објекат у којем се може складиштити хуманитарна помоћ и касније дистрибуирати до наших корисника. Ево овом приликом делимо и хуманитарну помоћ од Владе Републике Србије у виду пакета хране и хигијене. У наредним недељама почећемо и поделу половне одеће и обуће и то сваког уторка и четвртка у магацину Црвеног крста у Жагубици“.

Још једна од многих активности које спроводи Црвени крст Жагубица је и обука и полагање испита из прве помоћи за будуће возаче, као и перманентно помагање социјално угроженом становништву и рад на добровољном давалаштву крви. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji