Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Сеоске игре у Жагубици

seoske igreУ четрвртак, другог дана Сабора, двориште и просторије Техничке школе у Жагубици врвиле су  од учесника, познавалаца и љубитеља рекреативног спорта. Сеоске игре трајале су од 10 до 16 сати, а прохладно и кишовито време није спречило такмичаре да остваре своје циљеве. Учесници су се такмичили у осам дисциплина. Tакмичење је организовано у надвлачењу конопца, бацању камена с рамена, скоку у даљ, прескакњу пања, превртању тракторске гуме,  шаху, пикаду за жене и стоном тенису. Право да учествују  имали су:  Месне заједнице са подручја Општине Жагубица, јавна предузећа и установе.

Заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, поздравио је присутне и пожелео пуно успеха са жељом да игре постану традиционалне.

Према речима координатора Сабора Слободана Мирковића, учешће је узело 195 учесника из 25 екипа. "Желели смо да учесници буду из свих насеља Општине Жагубица и  да на тај начин  омасовимо манифестацију. Очекујемо да се традиција настави и убудуће уз још бољу организацију и са више такмичара рекреативаца", каже Мирковић.

Битно је истаћи да је први пут у конкуренцији жена у три дисциплине организовано надметање, а показана је воља да се наредне године женска популација такмичи у свим дисциплинама.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, одиграо је партију шаха показавши  жељу општинског руководства да игре трају још много година.

Сеске игре у Жагубици увеличали су представници Савеза за рекреативни спорта Републике Србије. За телевизију "Хомоље" говорио је др Предраг Гаврлиловић, председник Савеза за рекреативни спорт Србије, истакавши да је савез имао дешавања оваквог типа и раније у Жагубици што је потврада мење средине имају довољно квалитетна да могу да партиципирају у оваквим и сличним активностима. Идеја о рекреативном спорту је све актуелнија не само у руралним подручјима него и у целом свету. Ми смо данас гости а желео бих да честитам одбору САБОРА  на доброј организацији и на великом броју учесника који су се одазвали јер је то управо највећи показатељ успеха  игара.

У обраћању присутнима, пре доделе награда, главни човек Општине Сафет Павловић поздравио је такмичаре, победницима честитао и пожелео да наредне године игре буду посећеније.

Пехаре, допломе и захвалнице добили су рекреативци који су се најбоље показали. Они који су имали мање успеха у играма са такмичења су понели осмех и још једно спортско искуство.

 


Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji