Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Oтворена изложба са VII Meђународне ликовне колоније "Хомоље АРТ"

ULUH 1Жагубица је знана по исконским пределима чије бујно  окружење превазилази локалне границе. Она привлачи бројне поклонике природе, недирнуте људским присуством. Инспирисани привлачним амбијентом, сликари настоје да део њене лепоте забележе светлошћу и бојом.

Колонија у Жагубици зачета трудом ентузијаста и несебичном потпором Скупштине општине, постала је престижно ликовно саборовање уметника, не само места у коме се одвија, већ знатно шире. Сада је већ изнедрила значајан број дела који је чине ретко успелом манифестацијом на ликовној мапи Србије. Будући да окупља ствараоце из свих крајева земље, чак и из иностранства, стекла је статус Међународне институције.

Као таква у изложбеном простору галерије "УЛУХ-а" у Жагубици у четвртак, другог дана Сабора, VII Међународна ликовна колонија "Хомоље АРТ" представила је слике које је било вредно погледати,  а изложбу је свечано отворио председник Скупштине општине Жагубица Небојша Илић.

Председник удружења "УЛУХ-а" и вајар Јанко Лалић, том приликом је истакао да хомољски пејзаж и окружење где се само Хомоље налази  плени енергијом  која тиња унутар самог Хомоља, а то је  оставштина за нека будућа времена.

Изложба је била изузетно посећена, сликари презадовољни а посетиоци су уживали у изложеним делима врхунских уметника.

Домаћин изложбе је општина Жагубица, организатор "Удружење ликовних уметника - Хомоље" а суорганизатори су Туристичка организација Жагубица и Културно просветни центар "Јован Шербановић" Жагубица. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji