Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

"Спасовдански сусрети" Крепољин 2013.

Spasovdanski susreti 2013Традиционална културна манифестација Спасовдански сусрети по четрнаести пут је одржана у Крепољину,првог викенда по спасовдану.
Ова манифестација окупља велики број културно-уметничких друштава и после Сабора је најзначајнији културни догађај у Жагубичкој општини.
Поред великог броја посетиоца у Крепољин је дошло и скоро комплетно општинско руководство,предвођено председником општине Сафетом Павловићем.Општинска делегација је најпре кренула ка згради дома културе да се на лицу места увери у каквим условима ради културно-уметничко друштво Младост из Крепољина и други корисници овог простора.За кратко време,улажући велике напоре,локална самоуправа је успела да неколико просторија овог дома културе потпуно среди и приведе сврси. Реновиране просторије дома културе сада користи ФК Рудар из Крепољина.Општинско руководство је испред ових просторија дочекао председник ФК Рудар.,који је том приликом рекао на који начин и уз чију помоћ су успели да један запуштен простор претворе у пријатан и функционалан амбијент, а затим су сви скупа обишли други део дома културе који се нажалост налази у катастрофалном стању,а о узроцима и начинима за превазилажење тог проблема говорио је председник културно-уметничког друштва Младост,Милан Милојковић.
После радног,уследио је свечани део и формирање колоне дефилеа,предвођене домаћинима,културно-уметничким друштвом Младост и општинским руководством.Дефиле учесника је кренуо из основне школе и упутио се ка игралишту малих спортова на коме се одржавају Спасовдански сусрети. Учесници су се кратким наступима представили бројним посматрачима у Крепољину,а
потом је уследило званично отварање спасовданских сусрета и та част је припала председнику општине Жагубица Сафету Павловићу.
Бројној публици обратио се и председник КУД Младост Милан Милојковић.Оправдавајући свој назив,најпре је наступила најмлађа селекција КУД "Младост" из Крепољина,а након тога је започела ревија преосталих културно-уметничких друштава,инструменталиста и певача.
На овогодишњим Спасовданским сусретима учествовала су културно-уметничка друштва из Крепољина(КУД Младост),Мркоњић града (КУД Петар И Карадјордјевић),Баточине(КУД Шумадија),Инсбрука у Аустрији(КУД Острог),Бијељине(КУД Бања Дворови) и Новог Сланкамена(КУД Др. Дјордје Натосевић).
Играло се свирало и певало,публика презадовољна и одушевљена,а по завршетку ревијалног дела уследио је незванични,под шатором,где су публика и учесници наставили дружење. Све честитке домаћинима и општинском руководству на јос једном успеху.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji