Општина Жагубица

"Спасовдански сусрети" Крепољин 2013.

Spasovdanski susreti 2013Традиционална културна манифестација Спасовдански сусрети по четрнаести пут је одржана у Крепољину,првог викенда по спасовдану.
Ова манифестација окупља велики број културно-уметничких друштава и после Сабора је најзначајнији културни догађај у Жагубичкој општини.
Поред великог броја посетиоца у Крепољин је дошло и скоро комплетно општинско руководство,предвођено председником општине Сафетом Павловићем.Општинска делегација је најпре кренула ка згради дома културе да се на лицу места увери у каквим условима ради културно-уметничко друштво Младост из Крепољина и други корисници овог простора.За кратко време,улажући велике напоре,локална самоуправа је успела да неколико просторија овог дома културе потпуно среди и приведе сврси. Реновиране просторије дома културе сада користи ФК Рудар из Крепољина.Општинско руководство је испред ових просторија дочекао председник ФК Рудар.,који је том приликом рекао на који начин и уз чију помоћ су успели да један запуштен простор претворе у пријатан и функционалан амбијент, а затим су сви скупа обишли други део дома културе који се нажалост налази у катастрофалном стању,а о узроцима и начинима за превазилажење тог проблема говорио је председник културно-уметничког друштва Младост,Милан Милојковић.
После радног,уследио је свечани део и формирање колоне дефилеа,предвођене домаћинима,културно-уметничким друштвом Младост и општинским руководством.Дефиле учесника је кренуо из основне школе и упутио се ка игралишту малих спортова на коме се одржавају Спасовдански сусрети. Учесници су се кратким наступима представили бројним посматрачима у Крепољину,а
потом је уследило званично отварање спасовданских сусрета и та част је припала председнику општине Жагубица Сафету Павловићу.
Бројној публици обратио се и председник КУД Младост Милан Милојковић.Оправдавајући свој назив,најпре је наступила најмлађа селекција КУД "Младост" из Крепољина,а након тога је започела ревија преосталих културно-уметничких друштава,инструменталиста и певача.
На овогодишњим Спасовданским сусретима учествовала су културно-уметничка друштва из Крепољина(КУД Младост),Мркоњић града (КУД Петар И Карадјордјевић),Баточине(КУД Шумадија),Инсбрука у Аустрији(КУД Острог),Бијељине(КУД Бања Дворови) и Новог Сланкамена(КУД Др. Дјордје Натосевић).
Играло се свирало и певало,публика презадовољна и одушевљена,а по завршетку ревијалног дела уследио је незванични,под шатором,где су публика и учесници наставили дружење. Све честитке домаћинима и општинском руководству на јос једном успеху.


Arhiva

Main Menu