Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Локална самоуправа подржава труд, знање и таленат

dodela nagradaСвечано уручивање награда ученицима и наставницима основне школе „Моша Пијаде“  од стране локалне самоуправе, одржано је 25. јуна у великој сали локалне самоуправе општине Жагубица.

Захвалницама, дипломама и новчаним наградама, локална самоуправа је наградила 65 ученика који су показали изванредно знање и таленат на Општинском и Регионалном такмичењу у школској 2012/2013. години из математике, српског језика, историје, информатике, физике, техничког , као и из спортских активности. Поред ученика, награђен је и труд 22 наставника, која су дала свој максимум око припреме ових ученика за такмичења.

Уводна реч на овој свечаности припала је учитељу Љубомиру Милановићу: „ У овој свечаној сали дочекујемо данас вредност и мудрост будућности Жагубице и Хомоља. Права је част дочекати и наградити своје младе мештане за постигнуте резултате на пољу учења и постигнутим резултатима на општинским и окружним такмичењима у школској 2012/2013. Години. Верујем да ми који смо ту за ове младе генерације као подршка били јуче да ћемо то бити и данас бодрећи их аплаузима, али да ћемо бити ту и за све време будуће као добри пријатељи који ће знати да саслушају. Оно што је потребно да знате и да вам остане у памћењу је задовољство у раду и осмех на лицу када остварите жељене сиљеве, али да ипак будете уметници који ће задржати осмех на лицу и када можда разлога за славље не буде било, јер су ваши циљеви били превисоки. Него да ја не дужим са причом, а ви да не чекате велики одмор, позивам нашу директорку Снежану Николић да вам се обрати, надам се уз њен незаобилазан осмех, са поносом и лепом речју…“

Директорка основне школе „Моша Пијаде“ Снежана Николић, честитала је свима на успесима који су до сада постигли  и додала: „ Шта да вам пожелимо сем, видимо се и наредног лета истим поводом са истим или бољим резултатима.“

Присутнима се обратио и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, који је овим вредним  и паметним  младим  људима и њиховим  учитељима  и наставницима доделио дипломе и новчане награде за сав труд и успех који су постигли.

Потребно је истаћи да је локална самоуправа једна од малобројних која води рачуна о младости, води рачуна о сваком свом становнику без обзира на године, и успешно проналази начине да успех награди  кроз финансијску подршку.

Након разговора са директорком ,  наставницима и ученицима ове основне школе намеће се закључак да у нашој општини и даље има вредних, талентованих ученика, да их у њиховом раду, осим родитеља, подржавају и наставници  и директори, а ту је и значајна подршка и стимулација од стране локалне самоуправе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji