Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Учењем и трудом до II места у Републици на такмичењу из историје

Ana Urosevic„Историја је учитељица живота“, реченица је коју углавном сви ученици виших разреда у основној школи чују на првим часовима историје када се упознају са предметом који ће током школске године детаљније учити. На самом почетку то делује веома занимљиво и примамљиво, многи су знатижељни и заинтересовани да сазнају све о историјским догађајима у нашој земљи и свету, међутим, од многих ученика можемо да чујемо да не воле историју као предмет у школи јер је то један од најтежих предмета. Историја је предмет који захтева да упамтимо датуме и године дешавања догађаја који су обележили историју једног или више народа. 

Француски филозоф Шарл-Луј де Секонда – Монтескје рекао је „Срећни ли су народи који имају досадну историју“. Историја Срба је богата и велика и ученици морају да улажу много труда и напора да би савладали градиво. Управо је тако доста труда, када је историја у питању, уложила Ана Урошевић, ученица осмог разреда Основне школе „Јован Шербановић“ у Крепољину која је у школској 2012/2013 години на територији општине Жагубица постигла најбољи резултат освојивши друго место на Републичком такмичењу из историје, одржаног 11. маја. у Нишу.

Ана се након освојеног I места из историје на Општинском такмичењу у Жагубици и након освојеног III места на Окружном такмичењу у Пожаревцу пласирала на Републичко такмичење у Нишу, и захваљујући свом упорном раду освојила II место међу 269 ученика осмог разреда, чиме је она, како сама каже изузетно задовољна.

Наставник историје у О.Ш “Јован Шербановић” у Крепољину и ментор ове успешне девојчице, Барбара Ивковић, поносно прича о њеном успеху, али и интересовању за рад и учење.

Наставник Барбара Ивковић додаје да је презадовољна због успеха свог ученика, за који сматра да је заслужила.

Ана Урошевић завршава основну школу одличним успехом, просек 5,00 и за своје наставнике каже да су одлични а посебно се захваљује својој наставници историје Барбари Ивковић, која је такође доста труда уложила  око овог такмичења. Ана је одлучила да након завреног осмог разреда упише Медицинску школу у Пожаревцу, одсек Фармацеутски техничар. Пред њом је нови пут којим ће кренути полако, поносно, уздигнуте главе, очекују је нови изазови, успони и падови, но ми јој желимо пуно успеха на том путу.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji