Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Бољи путеви - боља будућност

Mrkonjic i SafetМинистар саобраћаја Милутин Мркоњић, дипл. инж. грађ. примио је представнике општине Жагубица и разговарао о саобраћајној инфраструктури без које је немогућ привредни развој једне од најнеразвијенијих општина. Председник општине Сафет Павловић и одборник и шеф посланичке групе, Андриа Милосављевић упознали су министра са великим потенцијалима општине почев од природних богатстава, туристичких и енергетских могућности које се могу под одређеним условима ставити у привредни развој овог подручја које захвата површину од 760 км2. Општина Жагубица спада у 4 групу најнеразвијенијих општина и њен даљи развој је немогућ уколико се саобраћајна инфраструктура не реконструише или поправи.

Министар добро познаје проблеме целог подручја Хомоља, односно општине Жагубица и сходно стратегији развоја овог подручја говорио је о државним путевима II реда и локалним путевима знајући да су сви путни правци од великог економског интереса. “Деценијама у недостатку средстава нисмо обнављали ни државне путеве, ни локалне. Сада ћемо то учинити и дати нови импулс за потенцијалне инвеститоре“, рекао је министар Мркоњић.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић и одборник Скупштине општине Жагубица и шеф одборничке групе "Покрет за Хомоље" Андриа Милосављевић свесни да је инфраструктура основа за развој друштва јер она не значи само удобност и безбедност грађана већ и инвенстиције и запошљавањe састали се и са в.д. генералним директором "Путеви Србије" Зораном Дробњаком.

У кабинету в.д. генералног директора ЈП "Путеви Србије" у Београду, обављени су разговори на тему реконструкције регионалних путева у Жагубици, а посебан нагласак стављен је на наставак изградње регионалног пута Петровац-Жагубица-Бор, чија ће се реконструкција финансирати из Међународних кредита који се очекују до краја 2013. године.  Са радовима на реконструкцији регионалног пута Петровац-Жагубица-Бор, према речима в.д. генералног директора ЈП "Путеви Србије" Зорана Дробњака, почеће се већ почетком пролећа 2014. године.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji