Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Светски дан давалаца крви

images14.јун Светски дан добровољног давања крви обележен је у Жагубици. Црвени крст Жагубица посвећује велику пажњу добровољним хуманим акцијама, а Дејан Николић, секретар Црвеног крста Жагубица у обраћању присутнима, рекао је да дајући крв својом вољом,сваки појединац представља хероја данашњице и да су у знак захвалности за учешће и хуманост уручена признања даваоцима. Председник Скупштине општине Жагубица Небојиша Илић захвалнице је уручио Драгану Николићу и Горану Кркићу који су крв дали први пут.

50 и више пута крв су дали Драгослав Љубисављевић,Паун Карабашевић,Илија Николић,Петар Симеоновић и Илија Сурдуловић. Више од 75 пута даваоци су др.Слободан Огњановић и Малиша Дервишевић. Илија Војиновић из Лазнице добио је признање за одазив акцијама и 100 давање. Захвалнице и медаље поделио је заменик председника Општине Жагубица Љубиша Јовкић. Председник Црвеног крста др Слободан Огњановић, уручио је захвалнице Црвеног крста Србије пријатељима Црвеног крста.

Сребрни знак Црвеног крста Србије припада Општини Жагубица,за разумевање, схватање мисије и визије Црвеног крста општине Жагубица, за све што је урадила и ради за грађане Жагубичке општине у области социјалне заштите. Златни знак Црвеног крста Србије припао је дугогодишњем председнику Црвеног крста Жагубица и вишеструком даваоцу, доктору Слободану Огњановићу. Највеће признање,које неко може добити за деловање у хуманости, медаљу Црвеног крста Србије, добио је г-дин Стева Митић.

Једна од активности везаних за добровољно давање крви коју Црвени крст Жагубица у сарадњи са основним и Средњом школом спроводи годинама уназад је и акција "Крв живот значи" где се код ученика кроз ликовне и литерарне радове подиже ниво свести о давању крви. Изложба је била у холу Основне школе "Моша Пијаде" у Жагубици. Светски дан добровољних давалаца 14.јун се ове године обележава под мотом "Свако давање крви је поклон,придружи се и ти".

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji