Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Делегација Катара у посети општини Жагубица

Zajednicka fotografijaУ намери да искористе потенцијале са којима располаже Хомољеи створе услове за привлачење страних инвестиција,општину Жагубица посетила је делегација главног града Катара. Представници инвеститора исказали су интересовање за улагања у  производњу здраве хране, воду иразвој туризма,кроз валоризацију  природних  лепота  Хомоља. Потенцијалне инвеститоре  из града Доха, дочекала је делегација жагубичке општине на челу са председником, Сафетом Павловићем.

Гости из Катара по први пут су у  Србији а  Жагубица прво одредиште. Потенцијални инвеститори  информисани су о општим подацима Хомољаирегије. Представљени су привредни, економски, и туристички потенцијали којима располоаже ово подручје. Након информативног састанка обишли су локације интересантне за улагања.

На фарми оваца и коза "Бела река" у Близнаку представници  Дохе разговарали су са власником, који им је из личног искуства са позиције инвеститора, предочио позитивну климу за инвестициона улагања у општини Жагубица испремност локалне самоуправе за подршку ипомоћ у области пословања.Уз потврду квалитета меса имлека,  разговарало се о  могућности  за унапређење и повећање производње, кроз стварање  партнерства у производњи. Фарма "Балановић" у Осаници представила је производњу, могућност дугорочног развоја  говедарства,  исплативост улагања и генетске потенцијале у говедарству Хомоља. Представљени су ипотенцијали за развој пчеларства,производњу пчелињих производа и меда кроз проширење постојећих иформирање нових пчелињака, као ивалоризацију едукативно-услужног пчеларског центра са линијама за производњу шећерних погача исатних основа.

Представници општине Жагубица потенцијалним инвеститорима из Катара представили су фабрику воде "AQUA UNA". Уважени гости обишли су просторије фабрике и упознали се са могућностима стављања погона у функцију уз улагања у нову опрему  за флаширање воде. Током посете обишли су иизвориште Белосавац, Крупајско иВрело Млаве иупознали се са капацитетима имогућностима коришћења воде за флаширање, као и сапотенцијалима за производњу пастрмке.

Када су у питању туристички потенцијали гости из Катара обишли су  етно село "Тршка" које може да се стави у функцију развоја сеоског туризма, уз  могућности  проширења капацитета јер према запажању гостију Жагубици недостаје угоститељски објекат високе категорије.

У интервјуу за телевизију Хомоље Ислам Мухамед Сеад је истакао да је изненађен гостопримством домаћина, лепотама иресурсима Хомоља иподршком коју општина Жагубица нуди могућим инвеститорима.

Имајући у виду  опредељења руководства општине да се расположиви ресурси ставе у функцију економског развоја иЖагубица крене  офанзивнијим кораком из круга неразвијених општина  испремност потенцијалних инвеститора из Катара,током посете договорен је наставак сардање. Током наредног месеца  предвиђен је долазак групе инвеститора из  Катара, када ће бити конкретизован идефинисан план сарадње имогућих улагања.

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji