Општина Жагубица

"Улепшајмо Жагубицу"

uredimo zagubicuРадна акција"Улепшајмо Жагубицу" одржана је у организацији Социјалистичке партије Србије општине Жагубица и Српске напредне странкеoпштине Жагубица. Радило се на уређењу насеља почев од ужег центра па до изласка из Жагубице укључујући целу Хомољску улицу где је посађено цвеће и очишћено смеће.

Жагубица је добила  нови изглед и заблистала пуним сјајем. Уређен је простор испред старог Дома културе, очишћено смеће, део око старе фонтане насипан ризлом а посебан изглед даје засађено цвеће. Такође је стара фонтана и офарбана што јој даје посебан изглед. У центру су очишћени  излози а старе плакате су уклоњене. Вредно су радили сви учесници а резултати су видљиви. У акцији су учествовали: Туристичка организација општине Жагубица, Културно просветни центар "Јован Шербановић" Жагубица, Партија уједињених пензионера Србије ОО Жагубица, Форум жена СПС-а, Социјалистичка омладина Жагубице, чланови Српске напредне странке, чланови Културно уметничког друштава  "Хомоље". Такође су свој допринос дали и они који нису страначки опредељени, а изразили су жељу да помогну. Станија Огњановић, председник удружења пензионера Жагубице, захвалила је свим учесницима, посебно пензионерима, што су се одазвали акцији. Невенка Матовић, испред општинског Већа општине Жагубица, рекла је да је ово  била акција ширих размера, да је највећи покретач акције удружење пензионера и да су се на опште задовољство,одазвали сви који су позвани. Такође је позвала све који желе, без обзира да ли су страначки опредељени или не, да дају свој допринос уређењу наше Жагубице. Директорка Туристичке организације Жагубица Мартина Лукић, истакла је да је у плану наставак акције и позвала грађане који су расположени да волнтерски помогну.

Судећи по реакцијама мештана Жагубице акција је уродила плодом, а сви који су вредно радили заслужују похвале. Према најавама у плану је и спровођење акције по селима, а сваки грађанин индивидуално може узети учешће тако што ће уредити окућницу и простор испред дворишта. Организатори упућју апел мештанима да одржавају површине, да не уништавају травњаке и цвеће, да возила не паркирају на за то непредвиђена места. Ово је акција за добробит свих нас, а циљ је да Жагубица бар приближно буде налик на веће лепо уређене општине и градове, да на јединствен начин прикажемо да и мала варошица као што је Жагубица може да буде велика у смислу чистоће и уређености.

 


Arhiva

Main Menu