Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Петиција грађана Лазнице за смену Савета мeсне заједнице

peticija1468 0 0 468X10000Незадовољни радом Савета месне заједнице група грађана насеља Лазнице је организовала акцију прикупљања потписа за смену актуелног  Савета. Ову акцију је својим потписима подржало 649 мештана. Група грађана која је спровела  ову акцију захтева од председника општине Жагубица и од Скупштине општине Жагубица да након распуштања Савета месне заједнице Лазница постави повереника и у законском року распише изборе на којима ће се изабрати нови Савет месне заједнице.

Поред захтева за смену Савета месне заједнице ова група грађана упутила је и захтев за сређивање улице Николе Тесле у Лазници која се по речима директора Дирекције за изградњу општине Жагубица  Владана Мошића, налази у веома лошем стању.

„ Група грађана која представља улицу Николе Тесле , дошла је у кабинет председника општине Жагубица и у просторије Дирекције за изградњу са петицијом, односно са више од педесет прикупљених потписа, како би се покренуо  пројекат и притом  прибавила сва неопходна документација, која би омогућила несметано извођење радова на решавању великог проблема у улици Николе Тесле у Лазници, а везано је за кишну канализацију.  Ми ћемо након разговора са локалним властима приступити изради пројекта и у најкраћем могућем року кренути са извођењем радова и решавањем овог великог хигијенског и саобраћајног  проблема у тој улици. Желим само да потсетим , да је ова улица у предходном пројекту већ имала колектор кишне канализације, који је био функцијоналан. Међутим, током одређених грађевинских радова тај постојећи колектор је разрушен, те се јавио проблем на тој улици. Ми смо започели активности као инвенститори а заједно са Комуналним предузећем као извођачем радова на тој улици, међутим , због неконструктивног понашања и деловања неких станара те улице, ми смо били принуђени да прекинемо радове. Сада ћемо кренути другом концепцијом и урадити пројекат, прибавити неопходну документацију, извести радове и отклонити проблем у најкраћем могућем року“, истакао је Владан Мошић, директор Дирекције за изградњу општине Жагубица. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji