Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Завршен пројекат "Под плаштом Хомоља"

LAG Homolje - MemorandumУ оквиру  пројекта"Под плаштом Хомоља" чији је циљ формирање локално -акционе групеХомоље“, подељене су личне карте шефовима 13. месних канцеларија општине Жагубица, што представља крајњи резултат пројекта.

Главни носилац пројекта је Асоцијација за развој општине Бор, а Асоцијацији за развој општине Жагубице припала је част да буде партнер на пројекту. Александра Ђорђевић,стручни сарадник Асоцијације за развој општине Жагубица, захвалила се локалној самоуправи на подршци, представницима Асоцијације за развој Бора што су одлучили да баш Жагубицу изаберу за партнера и наравно шефовима  месних канцеларија што су се одазвали позиву и пружили пуну подршку на терену, истаквши да је сарадња приликом израде карата била изузетна.

Меморандум о даљој заједничкој сарадњи на формирању ЛАГ-а „Хомоље“потписали су председник општине Жагубица Сафет Павловић и менаџери Асоцијација за развој општина Бор и Жагубица, Миодраг Милошевић и Јовица Стојановић.

Менаџер Асоцијације за развој Бора Миодраг Милошевић је у свом излагању истакао да ћемо сада имати јасан увид у појединачне ресурсе и потребе села, да је циљ да се подједнако укључе сва села са подручја општине јер се ради територијална стратегија руралног развоја коју ћемо меморандумима потврдити. Тиме ћемо моћи да у будућности конкуришемо код различитих донатора за реализацију стратегије. Личне карте које су подељене шефовима месних канцеларија представљају управо основ за израду стратегије руралног развоја на предметном подручју, а добар су показатељ да се установи чиме подручје Хомоља располаже и који су најбољи начини за развој свих области на нашем подручју.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић,закључио је да је почетни посао добро одрађен и да је ово нови корак и почетак за бољу будућност Хомоља.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji