Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Залагање руководства Општине у циљу реализације инвестиција МХЕ на територији Жагубице

Pavlovic PuzovicПредседник општине Жагубица Сафет Павловић, одржао је заједнички састанак са директором ЈП ''Србијаводе'' Гораном Пузовићем и представницима предузећа ''Astra Energy’’ из Крагујевца и ''Global Energy’’ из Ниша, на тему превазилажења проблема око изградње минихидроелектрана на територији општине Жагубица.

На иницијативу представника инвеститора ДОО ''Astra Energy’’ из Крагујевца и ДОО ''Global Energy’’ из Ниша, председник општине Жагубица Сафет Павловић одржао је заједнички састанак са директором ЈП ''Србијаводе'' Гораном Пузовићем и његовим помоћником Вељком Димитријевићем у Београду, уз присуство заменика председседника Скупштине општине Жагубица Оливере Пауљескић и грађевинског инспектора Саше Шћопуловића, и притом је сагледана нејасна процедура која успорава реализацију изградње минихидроелектрана на реци Млава на територији општине Жагубица.

Том приликом су представници инвеститора изложили проблем добијања уговора о конституисању права службености на водном земљишту, где је надлежност поверена ЈП ''Србијаводе''. Такође је наглашена чињеница да након решавања овог питања, реализација ових пројекта може започети.

Директор ЈП ''Србијаводе'' Горан Пузовић образложио је да се уговор о конституисању права службености може добити након добијања позитивног мишљења Владе РС. Након добијања позитивног мишљења од стране Владе РС, ЈП ''Србијаводе'' ће свим уредним инвеститрорима омогућити изградњу мини хидролектрана.

Председник општине Жагубица такође је нагласио важност реализације ових пројекта, чија је вредност око пет милиона евра, који би знатно поспешили развој општине Жагубица која спада у ред најнеразвијенијих у Србији.

Након изношења образложења свих учесника састанак, донет је закључак да ће се одржати поновни заједнички састанак за око десет дана између Горана Пузовића, директора ЈП „Србијаводе“ и Сафета Павловића, председника општине Жагубица, где ће се поново сагледати статус ових преојекта. 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji