Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Приоритет електрична сигурност општине Жагубица

eps2Општину Жагубица  oве недеље  посетила је делегација Електропривреде Србије. 

У кабинету председника општине Жагубица одржан је радни састанак председника општине Жагубица Сафета Павловића са председником  Управног одбора ЕПС -а  др  Аце Марковића  и његових сарадника међу којима су директор Огранка "Електротимок Зајечар" Златибор Павловић, директор Погона Бор Драган Милошевић, директор Дирекције за дистрибуцију електричне енергије Ненад Благојевић, као и руководилац пословнице у Жагубици Станојло Стојковић .

Састанку су поред поменутих присуствовали и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, заменик председника Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић и Адреа Милосављевић, шеф одборничке групе „Покрет за Хомоље“ и одборник у Скупштини општине Жагубица.

Председник управног одбора ЕПС-а др Аца Марковић образложио нам је повод  њихове посете општини Жагубица и циљ одржаног састанка са председником општине Сафетом Павловићем.

„ Ми смо данас дошли да са председником општине поразговарамо о ургентним питањима који су везани за уредно и квалитетно снабдевање електричном енергијом општине Жагубица. Међутим,  доминирала су три питања… Једно је будућих произвођача палета у Тисници. Изградња трафостаница од 1000 кwа где би конструисали постојећу трафостаницу од  250 кwa и обезбедили довољно електричне енергије за будућег инвенститора за производњу пелета и ту смо договорили један однос коректан, како да заједнички изградимо ту трафостаницу. Такође, било је речи око изградње трафостанице 10 на 0,4 снаге 250 кwa за водоснабдевање на локацији Сиге и ту смо нашли решење. Било је, наравно речи око изградње далековода на 04 и KW за рибницу исто тако за водоснабдевање. Закључили смо да, када је у питању рибница, да тај део инвенстиција поднесе општина, односно локална самоуправа, када је у питању Тисница  да то буде један заједнички пројекат са будућим инвенститором у односу 50 – 50 посто, а када је у питању Сиге – изградња далековода 10 kw у дужини од  1,5 км и стубне трафостанице од 250 кwa да ту буде инвенститор ЕПС. Тако да смо наишли да разумевање и подршку органа локалне самоуправе и мислим да ЕПС као јавно предузеће и као носиоц одговорности за уредно и квалитетно снабдевање потрошача треба да подржи ове пројекте који постоје у локалној самоуправи. И треба рећи још једну ствар… Данас смо се упознали са једном чињеницом, да на подручју општине Жагубица постоји 8.400,00 дрвених стубова и онда смо у шали са председником општине разговари, уколико би се наставила пракса досадашња, да општина инвенстира замену 100 стубова бетонских годишње, требало би нам 83 године да све стубове заменимо. Зато сматрамо да као одговорно предузеће да и ЕПС треба, односно наш Огранак "Елекротимок", мора да у наредним годинама учини озбиљне напоре и замени ове дрвене стубове. То међутим није само замена дрвених стубова, него и стварање квалитетније ниско-напонске мреже, што ће довести до тога да и напони буду у границама како технички прописи предвиђају и тиме омогуће људима који овде живе да не користе електричну енергију само за осветљење, него да могу да покрену и машине за потребе, као што су пољопривреде и сличне ствари“, истакао је др Аца Марковић,  председник управног одбора ЕПС-а.

Општи је закључак да ће Електропривреда Србије подржати све пројекте везане за нашу општину.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji