Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Завршена 8.Међународна ликовна колонија

Likovna kolonijaОд 12. до 19. маја Жагубица је била домаћин уметницима који су учествовали на 8. Међународној ликовној колонији "Хомоље Арт".


На овој традиционалној колонији учешће је узело 23 уметника из земље и иностранства који су, инспирисани лепотама Хомоља, насликали на десетине уметничких дела. Утисци организатора али и учесника су позитивни, колонију памте само по лепим догађајима, Жагубицу по гостољубивим становницима и жале што је дружењу дошао крај.

Рад колоније званично је затворио заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, који је имао само речи хвале за радове настале на колонији и саме учеснике. Иначе, ликовна колонија често је била предмет критике током предизборне кампање од стране руководства локалне самоуправе, међутим, проналазећи нови смисао и циљ колоније ново општинско руководство по први пут подржало је њено одржавање: 
- Прошле године направили смо пресек и договорили да део уметничких слика које настану на Колонији употребимо у хуманитарне сврхе а не у строго колекционарске сврхе како је био случај седам година раније. На првој "Новогодишњој хуманитарној аукцији слика" сакупили смо више од 500 хиљада динара које смо уплатили на рачун Црвеног крста и тако помогли најугроженијим становницима општине Жагубица, истиче Љубиша Јовкић.


На овогодишњем Сабору "Врела Хомоља" биће отворена изложба слика са 7.Међународне ликовне колоније у галерији УЛУХА у центру насеља Жагубице, док ће радови настали на овој колонији широј публици бити презентовани наредне године.

 

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji