Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана акција добровољног давања крви

1111У организацији црвеног крста ОпштинеЖагубица а у сарадњи са институтом за трнсфузију крви Републике Србије, у Жагубици је 13.маја у термину од 9-14 часова у средњој школи  одржана акција добровољног давања крви. 

Заменик председника општине Жагубица господин Љубиша Јовкић између осталог је истакао да је акција од изузетног значаја за нашу општину,тачније за наше грађане који имају здравствених проблема и додао: „Локална самоуправа ће увек подржати акције овог типа јер је крв нешто што је најпотребније онима чији су животи угрожени“.

Секретар црвеног крста општине Жагубица Дејан Николић, потврдио је да је од 48-оро пријављених,43 -троје дало крв,а петоро је одбијено из здравствених разлога.Такође је значајна информација да је било 11-торо нових давалаца,а од укупног броја 9 жена.

Како се и на који начин припремити за давање крви,ко може бити давалац и одговоре на слична питања дао нам је Вукашин Ђорђијевић из института за трансфузију крви Србије и један од организатора давалаштва.

Одзив  наших грађана и ученика средње Технике школе је био на завидном нивоу.Све информације о даљим  акцијама могу се добити у просторијама црвеног крста у Жагубици а 14. јуна према најавама биће додела признања за даваоце крви.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji