Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

БИГЗ организовао семинар за наставнике у Жагубици

преузимањеВише од једног века БИГЗ је симбол традиционално добре издавачке куће која негује и пласира писану реч, наших и светских аутора. Пуних шест година БИГЗ школство припрема савремене и квалитетне уџбенике и уџбеничке комплете чији су садржаји усклађени са образовним стандардима за крај обавезног образовања. Бигз нуди отворену сарадњу која се пре свега односи на наставнике и ученике–кориснике уџбеника, који су последњи али најбитнији у ланцу образовања.

Уз уџбенике и друга наставна средства, школама и наставницима БИГЗ нуди сарадњу и подршку у раду кроз стручно усавршавање. Као подршку јачању професионалних компетенција наставника, нуди два акредитована семинара.

Обзиром да основна школа Моша Пијаде остварује добру сарадњу са овом идавачком кућом, Бигз је организовао бесплатан едукативни семинар за стручно усавршавање наставника који је одржан у холу основне школе у Жагубици. Тема семинара била је „Интерактивним методама кроз наставу до оцене која мотивише“. Семинар је трајао 8 сати.

Увек актуелна и тема која са собом носи разне полемике јесте тема у вези са оцењивањем. Разни принципи оцењивања, елементи оцене и најчешће грешке приликом оцењивања, као и разне методе у настави које могу да доведу до веће мотивације код деце, а самим тим и боље оцене, само су неке од тема које се обрађују на семинару „Интерактивним методама кроз наставу до оцене која мотивише“.

Кроз радионицу, ауторке семинара Соња Милетић и Невена Перић, су присутним колегама указале на кључна места у процесу оцењивања, како да кроз игру деци приближе градиво и тиме их мотивишу, што ће у крајњем збиру дати и много боље оцене, што ће децу свакако још више мотивисати за даљи рад.

На крају радног дана излистане су технике учења које су помогле полазницима да проуче ову озбиљну тематику, а које могу користити у свом даљем раду у учионици на садржајима разних предмета.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji