Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Реалани сусрети - Основци и пољопривреда

GIZПројекат „Професионална орјентација на преласку у средњу школу“ има за циљ развијање способности младих да донесу и спроведу промишњену, ваљану и самоасталну одлуку о избору школе и занимања, као и да покушају да планирају каријеру и свој начин укључивања у свет рада.

У смеру постизања тог циља дефинисан је низ задатака који се реализују кроз радионице и саветовање,  као и кроз реалне сусрете у чему је учешће узела и Основна школа "Моша Пијаде" Жагубица.

Четврти корак петофазног модела професионалне орјентације јесу реални сусрети где се млади упознају са представницима жељеник занимања и радним окружењем, проводе време у предузећима, испробавају праксу и распитују се о занимањима и школама. Затим, своје жељено занимање подвргавају тесту реалности где упоређују своје жеље и могућности са реалним светом рада.

Основна школа "Моша Пијаде" Жагубица, организовала је реалан сусрет ученика са експертом из области пољопривреде, тачније из области сточарства.  Ученици су имали прилике да интервјуишу експерта о свом занимању - пољопривредника госпођу Микицу Балановић из Осанице.

Ученици су између осталог сазнали како је бити пољопривредник, да ли постоји и како тече процес образовања за ово занимање, које су то тамне стране овог занимања, а шта је то лепо што доноси сатисфакцију и додатну мотивацију.

Према речима Снежане Николић, директорке О.Ш. "Моша Пијаде", реализација пројекта ближи се крају. Радионице су успешно  реализоване са ученицима седмог и осмог разреда. Радионичарски рад са ученицима реализовале су одељенске старешине поменутих разреда.

Активности у оквиру пројекта које их у  наредном периоду очекују  јесу посете предузећима, установама и организацијама у складу са интересовањима ученика и могућности локалне средине и школе.

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji