Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Жагубицу посетили студенти Архитектонског факултета из Београда

StudentiУ оквиру пилот пројекта локалног развоја "Ресава Млава", општину Жагубица посетили су студенти Архитектонског факултета Универзитета у Београду . Циљ посете је био да се студенти упознају са неким елеменатима културног и природног наслеђа нашег краја и непосредне околине. Приликом посете, студенти су обишли средњовековни манастир - Тршку цркву, манастир Горњак , као и природне знаменитости - Крупајско Врело и Врело реке Млаве. Овом приликом посетили су и локалну самоуправу где им је срдачну добродошлицу пожелео заменик председника општине Жагубица, Љубиша Јовкић, док  је  координатор  пројектних активности у општини Жагубица Радиша Милошевић, присутнима представио нематеријално културно наслеђе богато разноврсним обредима и обичајима, традиционалним мотивима, живописним митовима и легендама. Радник на пословима урбанизма и просторног планирања општине Жагубица, Младомир Милојковић, студенте је ближе упознао са стањем урбанистичко-техничке документације која је усвојена од стране локалне самоуправе и која се примењује, као и са начином и поступком издавања законских аката везаних за издавање објеката на територији општине Жагубица.

Након посете локалној самоуправи домаћини су студенте угостили на Врелу реке Млаве где су имали прилике да пробају и Хомољски мед.

Пилот пројекат локалног развоја је једна од компоненти Регионалног програма за културно и природно наслеђе Југоисточне Европе који је покренут 2003. године уз подршку Савета Европе. Земље учеснице програма су: Бивша Југословенска Република Македонија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска и Румунија. У Србији учесници овог пројекта су две општине Деспотовац и Жагубица.

 

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji