Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Светски дан здравља - 2013 "Артеријска хипертензија – од превенције до рехабилитације.“


Svetski dan zdravlja 2013 Дом здравља Жагубица  поводом Светског дана здравља организовао  је здравствену трибину испред  Дома културе у Жагубици, где су грађани имали прилике да бесплатно провере  своје здравствено стање, без чекања, заказивања и здравствених књижица.

Светски дан здравља, 7. април, је најзначајнији датум Светске здравствене организације јер обележава датум њеног оснивања од 1950. године. Сваке године Светски дан здравља представља повод да се широј јавности скрене пажња на теме које су од великог значаја за глобално здравље.

Тема за обележавање Светског дана здравља 2013. године, посвећена је високом крвном притиску и обележава се под слоганом „Артеријска хипертензија – од превенције до рехабилитације.“

Болести срца и крвних судова се могу спречити јер су проузроковане факторима ризика као што су висок крвни притисак, висок ниво холестерола, прекомерна телесна маса и гојазност, пушење и присуство шећерне болести. Они се могу у великој мери спречити и контролисати усвајањем здравих навика као што су правилна исхрана, редовнобављењефизичкомактивношћуиостављањемпушења.

За сва питања у вези здравља тога дана грађанима су били доступни др Слађана Станојевић и Патронажна служба Дома здравља.

ЗДРАВЉЕ ЈЕ СТАЊЕ ПОТПУНОГ ПСИХИЧКОГ, ФИЗИЧКОГ И СОЦИЈАЛНОГ БЛАГОСТАЊА, А  НЕ САМО ОДСУСТВО БОЛЕСТИ И ОРОНУЛОСТИ.

МАЛИ КОРАК ЗА ВАС, ВЕЛИКИ ЗА ВАШЕ ДРАВЉЕ!

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji