Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Нова услуга у оквиру пројекта „Помоћ у кући деци са сметњама у развоју“

Pomoc deci sa smetnjama u razvojuУ оквиру реализације пројекта „Уједињени у разликама“ који спроводи општина Бор као носилац и општине Жагубица, Кладово и Неготин као партнери на пројекту, а који се финансира из средстава Европске уније у оквиру програма „ИПА Социјална инклузија“, где општина Жагубица преко пружаоца услуге – Асоцијације за развој општине Жагубица пружа услуге „Помоћ у кући деци са сметњама у развоју“, уведена је нова услуга неговатељ – асистент.

У оквиру те активности представници Асоцијације за развој општине Жагубица, ОШ „Моша Пијаде“ у Жагубици на челу са директором школе и мобилног тима на пројекту „Помоћ у кући деци са сметњама у развоју“ посетили су издвојено одељење ОШ „Моша Пијаде“ у Рибару где је ангажован неговатељ-асистент у раду са децом са сметњама у развоју.

Том приликом, Дејан Николић, руководилац сервиса „Помоћ у кући деци са сметњама у развоју“ је између осталог истакао: „У оквиру спровођења пројекта „Помоћ у кући деци са сметњама у развоју“ родила се нова идеја, а то је увођење нове услуге помоћи деци са сметњама у развоју која похађају наставу кроз ангажовање неговатеља-асистента. Сам процес реализације текао је дуго и морали смо да добијемо мишљење, сагласност и препоруку како финансијера услуге тако и интересорне комисије општине Жагубица. Након добијања сагласности почетком марта смо увели нову услугу где неговатељ-асистент два пута недељно долази у школу у Рибару и ради са дететом са сметњама у развоју, а по програму који саставља мобилни тим пројекта састављен од социјалних радника и психолога. Мислим да је увођење услуге оправдало саму идеју и да се спроводи на опште задовољство и пружаоца и корисника услуга као и наставног особља саме школе. Сам пројекат траје до краја јуна 2013. године, а наког тога Локална самоуправа је определила средства за наставак пројекта до краја године.“

Иначе представници ангажованих на пројекту „Помоћ у кући деци са сметњама у развоју“ су у оквиру посете поделили свим ученицима издвојеног одељења ОШ „Моша Пијаде“ у Рибару пригодне скромне поклоне у школском прибору неопходном за њихов рад. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji