• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

"Хомољски пастир" освојио прву награду публике

IMG 8405Дводневана  манифестација "Дани Брестовачке бање" окупила је бројне посетиоце који су уживали у богатом културно-уметничком, ревијалном и  спортском програму.

Ове године, дворска бања,обележила је 179. годину од оснивања, а манифестација "Дани Бање"организована је по 20-ти пут.Манифестација је свечано отворена доласком Кнеза, а ове године у улози кнеза Александра Карађорђевића био је познати српски глумац Лепомир Ивковић.

Поред осталих  учесника издвојићемо Туристичку организацију општине Жагубица која је узела учешће у такмичарском и ревијалном делу. Ширили су се мириси хране припремљене на традиционалан начин,а  Милосава Гроздић из Жагубице је припремала јела из Хомоља. Удружење жена "Незаборав" из Лазнице презентовало је припремљену храну из Хомољског краја, што је за жагубичку општину још један успех, јер учешћем на различитим манифестацијама не само да бележимо успехе већ ширимо пријатељства и размењујемо утиске.

Садржаји су били бројни, а у такмичењу за  "најлепши сувенир" Туристичка организација општине Жагубица је освојила прву награду публике и пехар за најлепши сувенир. Иначе, Туристичка организација Жагубице је за избор најлепшег сувенира пријавила два: Хомољску ракију у торбиции Хомољског пастира.

Садржаје су пратили  председник општине Жагубица Сафет Павловић и заменик председника општине Љубиша Јовкић. Манифестација је имала Међународни карактер, а публика је, судећи по речима организатора, провела леп викенд у Брестовачкој бањи.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=s1IPJtabs44{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB