Мештани Близнака прославили Марковдан

 Markovdan u BliznakuЦрквена слава Марковдан, прослављена је и у цркви св. Марка у насељу Близнак. У присуству представника локалне самоуправе, председника месне заједнице, великог броја верника и свештенства пресечен је славски колач, а обреду су предходиле свечана литургија и литија око цркве.

Колачар је ове године био Стеван Лазић из Близнака.

Блажа Ивковић, Прoтојереј црквене општине Близнак, захвалио је свима који су дошли да увеличају  славу светог јеванђелисте апостола Марка, а посебан значај дао је изградњи сеоског парохијског дома чију изградњу помажу локална самоуправа и мештани села.

Према речима председника Месне заједнице Момчила Милошевића, славље је од ове године, подигнуто на нешто већи ниво јер ће, како је рекао, поред традиције коју већ има, надаље бити један од главних сеоских дешавања.  Такође је истакао да парохијски дом у изградњи има немерљив значај за село и мештане.

Славу је честитао и помоћник председника општине Жагубица, Душан Милосављевић, упутивши суграђанима најбоље жеље за слављем и окупљањем на многе године. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji