Општинa Жагубица добитник награде "Похвала Заштитника Грађана"

 Opstina Zagubica dobila Pohvalu Zastitnika GradjanaОпштина Жагубица добитник је Похвале, овога пута од стране Заштитника Грађана који унапређује права становника у Србији, кроз утврђивање различитих проблема.  С обзиром да су особе са инвалидитетом најрањивија група грађана и да је код њих присутан велики број проблема основа да би се укључили у друштво је проблем приступачности коме поједине локалне самоуправе посвећују пуно пажње, рекла је у обраћању Владана Јовић, заменик Заштитника Грађана.

Похвала за Допринос развоју свих облика приступачности  на својој територији у претходној календарској години додељена општини Жагубица, међу 20 једница локалних сампурава, још једна је потврда квалитетног рада и бриге о грађанима.

Похвалу је примила председник Скупштине општине  Жагубица Оливера Пауљескић, и том приликом нагласила да награда добијена од стране Заштитника Грађана за општину Жагубица представља велику част и мотив за успешнији рад органа локалне самоуправе, а самим тим и обавезу према грађанима.

На свечаности су уручене и три награде, као и признања за институционалну подршку социјалном моделу инвалидитета и ентуцијазам и креативност у развоју приступачности.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji