Представљање правилника који се односе на државне мере субвенционисања пољопривредне производње

 poljoprivrednici HomoljaДа би се пољопривредним произвођачима приближиле подстицајне мере Министарства пољопривреде и заштите животне средине у 2017. години, Канцеларија за пољопривреду општине Жагубица организовала је састанак на коме су предавачи били стручњаци Пољопривредне саветодавне стручне службе Пожаревац.

 Влада Србије објавила је Уредбу којом су дефинисане субвенције за пољопривреду у овој години, у оквиру следећих правилника:

-Правилник који дефинише куповину нових трактора и осталих прикључних уређаја;

-Правилник који дефинише новчану помоћ приликом изградње објеката који служе за пољопривредну производњу (штале, силоси, сенаре);

-Правилник који регулише куповину квалитетне приплодне стоке (говеда, овце, козе);

-Правилник који обухвата млада пољопривредна газдинства.

Услови конкурисања су да свако пољопривредно газдинство које конкурише код Министарства мора имати измирене обавезе према локалној и републичкој пореској служби. Затим, плаћене доприносе ПИО. Уколико се ради о изградњи објекта, парцела мора да се води на власника 1/1.

Пољопривредни произвођачи са територије општине Жагубица највише су се интересовали за уредбе у вези набавке механизације.

Рокови ће ове године бити кратки за подношење захтева (око 3 недеље) и документација са уверењима не сме бити старија од 30 дана.

Највише новца ће ове године добити сточари, а бројне су и друге врсте подстицаја за остале гране пољопривреде. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji