Заједничком акцијом мештана и локалне самоуправе опремљена амбуланта у Милановцу

 Opremljena ambulanta u MilanovcuАмбуланта Дома здрваља која у насељу Милановац постоји  од 1980. године, ових дана  захваљујући заједничкој акцији мештана и локалне самоуправе, опремљена је новом опремом, што ће омогућити брже и боље излажење у сусрет Милановчанима и мештанима околних насеља када им је здравствена помоћ неопходна.

Како је истакао председник МЗ ‘’Врело’’ Милановац, Тихомир Пауновић, на позив МЗ одмах су се одазвали мештани и донирали средства за опремање амбуланте. Искористио је прилику да захвали свима њима као и мештанима који су на привременом раду у иноистранству и истакао хуманост свих њих која је овом приликом дошла до изражаја. Додао је и да то није све, већ да се у априлу месецу очекује и ново санитетско возило, такође донација мештана.

До сада је у амбуланти била ангажована само медицинска сестра, а ових дана почео је да ради и лекар, Влада Марковић, који је истакао сада много лакши и бржи начин да се изађе у сусрет пацијентима и да је доступност здравствене услуге најважнија и најнеопходнија.

Мештани су, поред добре воље и одличне организације, показали и нескривено одушевљење новоопремљеном амбулантом.

Када једно насеље  и његови мештани имају велико срце, као што су Милановац и Милановчани, и велики циљеви постају једноставни и лако достижни, уз добру организацију, а за добро свих.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji