Успешна протекла година и бројни планови КУД –а ’’Извор’’ Лазница

 Mnogobrojni planovi KUD a IzvorКултурно - умедничко друштво ‘’Извор“ из Лазнице обележило је редовну годишњу Скупштину зарад сагледавања досадашњих активности и планова за наступајући период, којој су, осим чланова друштва, присуствовали и помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић и директор ОШ ’’Јован Шербановић’’ у Лазници Неша Пећић. Од стране чланова овог друштва било је све  уобличено, као што се и подразумева, песмом и игром.

О протеклој години и активностима друштва говорио је председник КУД’’Извор’’, Зоран Туфонић, који  није крио одушевљење постигнутим активностима, бројним гостовањима и наступима у земљи и иностранству, као и наду да ће тако бити и убудуће.

Помоћник председника општине, Душан Милосављевић, је на самом скупу најпре поздравио све присутне, и казао да је неговање традиције и културе краја из кога потичемо од пресудне важности за промовисање Хомоља и неговање културног идентитета нашег народа.

Добро расположење, весела атмосфера и игра без престанка, обележили су ово вече, а највеселији су, што се и подразумева, били најмлађи.

Као и свих ранијих, и ове године путовања на гостовања омогућиће локална самоуправа општине Жагубица, а то ће бити права атракција нарочито за најмлађе чланове овог фолклорног ансамбла. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji