Церемонија потписивања уговора о донацији јапанске амбасаде за вртић у Жагубици

 Potpisivanje ugovora o donaciji japanske ambasadeУ Амбасади Јапана у Београду, у уторак, 28. фебруара, потписан је Уговор за реализацију пројекта за општину Жагубица, а добитник средстава је ПУ ‘’Полетарац’’. Уговор су потписали његова екселенција амбасадор Јапана у Републици Србији Ђуићи Такахара и Вања Милутиновић, директор ПУ ‘’Полетарац’’, као добитник средстава, а потписивању Уговора присуствовао је и заменик председника општине Предраг Ивковић.  Поред Жагубице, средства је добило још седам општина у Србији.

Присутнима се најпре обратио његова екселенција амбасадор Јапана у Републици Србији, господин Ђуићи Такахара и том приликом истакао да је Амбасада Јапана од 1999.године директно подржавала пројекте које су реализовале локалне самоуправе, невладине организације,  школе и здравствене установе. До сада је реализовано 199 пројеката, а од свих овогодишњих корист ће имати градови и општине, истакао је господин Такахара и додао да Влада Јапана препознаје потребу да се повећа помоћ којом ће се смањити разлике између великих градова и других делова земље, јер се на тај начин подстиче и развој Србије. Амбасадор је свој говор закључио жељом да ће реализацијом ових пројеката пријатељски односи између Србије и Јапана још више ојачати.

Испред добитника средстава из Жагубице, ПУ’’Полетарац”, амбасади Јапана захвалила се директор ПУ ‘’Полетарац’’ Вања Милутиновић.

Вртић у Жагубици је један од ретких у Србији који је захваљујући локалној самоуправи бесплатан за све малишане. Реализацијом овог пројекта њихов боравак ће бити још лепши, а одрастање квалитетније, с обзиром на то да ће добити и нову кухињу, прозоре на вртићу и тоалет. Средства опредељена овом приликом износе више од  шест и по милиона динара и имаће велики утицај и на буџет општине, имајући  у виду да се ради о више него значајним средствима, истакао је Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица и захвалио амбасади  Јапана.

Церемонији потписивања уговора су поред представника амбасаде и представника општина, потписника уговора, присуствовали  и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Министарства  пољопривреде и заштите животне средине.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji