Свети Сава обележен у општини Жагубица

 Sveti Sava proslavljen u skolama u opstini ZagubicaШколска слава -Свети Сава, прослављена је и у дечијем вртићу „Полетарац“ у Жагубици. Колачар је био предшколац Павле Стојковић, а за идућу годину биће сада млађи предшколац, Никола Стевић. Малишани су рецитовали песме  посвећене највећем српском просветитељу и тако на најлепши начин, уз осмехе и у радости, заједно са васпитачима увеличали прославу.

Техничка школа у Жагубици на Савиндан, такође је организовала пригодну свечаност и културно – уметнички програм  где се гостима и ученицима обратио и директор школе Душан Милосављевић.

Основна школа „Моша Пијаде“ традиоционално је одржала Светосавску академију  којој је  поред ученика, родитеља и наставника присуствовала  и начелницаОпштинске управе општине Жагубица Смедеревка Буцкић. Колачар је у основној школи у Жагубици била Санела Савкић, а следеће године биће Милан Мушић.

Са младим колачарима у школама и вртићу у Жагубици,колач је секао протонамесник Мића  Велисављевић.

Свечаности нису изостале ни у подручним одељењима школе „Моша Пијаде“, подручним одељењима жагубичког вртића, као ни у Основној школи „Јован Шербановић“ у Лазници.

Ученици су приредили забавни програм, а колач је са јерејем лазничке парохије Данилом Глишићем пресекао Милан Лападатовић,ученик шестог разреда. Свечаности поводом обележавања Светог Саве, у школи у Лазници, происуствовао је и заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji