Савиндан у ОШ "Јован Шербановић” у Крепољину

 Obelezen Sveti Sava u OS Krepoljin i MilanovacДан Светог Саве, утемељивача српске цркве, државе и школства обележен је у свим школама у општини Жагубица као школска слава. Овај светитељ се сматра и зачетником српске средњовековне књижевности, па је стога и заштитник просветних установа. Обележавање Савиндана почело је у Крепољину служењем Свете литургије у част овом светитељу у цркви Св.Стефана, коју је служио и радост са ђацима, просветним радницима и осталим мештанима, поделио јереј Саша Серафимовић.

Свечани програм који су специјално за ову прилику припремили ученици ОШ ’’Јован Шербановић’’ предвођени својим наставницима, додатно је својим присуством увеличао председник општине Жагубица Сафет Павловић, који је том приликом истакао да ће се наставити улагање у школство и образовање у свим насељима општине и ове године.

Своје задовољство овог свечаног дана исказао је и директор школе у Крепољину, где је овогодишњи колачар био Зоран Перић, а следеће ће бити Александар Грујић. Горан Милинковић, директор школе, честитао је свим ученицима и радницима школе Савиндан и пожелео ученицима оно што је најважније – да буду што бољи и успешнији ђаци.

Весело и свечано, било је и у свим издвојеним одељењима ове школе у околини Крепољина. Школске зграде биле су препуне дечије граје, свечане атмосфере и ужурбаности око припреме за обележавање овог важног дана, а славске колаче су са овогодишњим колачарима пресекли јереји ових парохија.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji