Постигнути резултати Ловачког удружења „Јован Шербановић’’

 Lovacko udruzenje Jovan Serbanovic ZagubicaЛовачко удружење ‘’Јован Шербановић’’ из Жагубице основано је 1902.године и најстарије је удружење грађана у овој општини, а ловиште Хомоље је једно од најочуванијих биодиверзитета у Европи. Оно што је обележило 2016.годину, када је ово удружење у питању, су активности везане за измену правилника који ближе уређује Закон о оружју и муницији.

Када су у питању остале активности – сем сталног надзора, праћења, узгоја и заштите дивљачи, ово удружење је код Министарства пољопривреде – Управе за шуме, конкурисало пројектом који се односи на праћење популације вука и риса, што је , према речима Бранислава Живковића, председника Ловачког удружења општине Жагубица,  јако важно, имајући у виду и да су ове животиње показатељи здраве животне средине.

Ове године израђена је и нова ловна основа одобрена од Министарства пољопривреде, која важи наредних 10 година.

У 2017.години предстоји јачање сарадње са осталим ловачким клубовима у Европи, као и бројне друге активности које се односе на побољшање услова за бављење ловним туризмом, за шта општина Жагубица има изузетне услове и, као ретко која дестинација, итекако има шта да понуди.

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji