Mанастир Горњак прославио „Ваведење“

 Slava Manastira Gornjak VavedenjeВаведење пресвете Богородице, један од 12 празника који се у хришћанству сматра једним од највећих, прослављено је у манастиру Горњак.

Навечери славе 3. децембар, присуством је увеличао Владика Браничевски Игњатије, који је служио вечерње бденије, а богослужењу је поред братства манастира и бројних верника присуствовао и председник општине Жагубица Сафет Павловић са сарадницима.

Његово Преосвештенство, Владика Игњатије Мидић, је у беседи нагласио сам значај празника рекавши да је посвећен догађају када је пресвета Богородица као девојчица у пратњи родитеља Јоакима и Ане први пут уведена у храм што је било прво наглашење да ће она бити мати сина божијег.

Игуманија манастира Горњак  Вероника, захвалила је православним верницима који помажу манастир, свима који су дошли да увеличају славу и посебно нагласила да је почаствована доласком председника општине Сафета Павловића, који је увек спреман да помогне када је најпотребније и присуством његовог Преосвештенства Владике Браничевског, уз чији је благослов слава манастира и ове године протекла у здрављу и весељу. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji