Хомољска весела туршија и шумске јагоде добитници дипломa на Сајму етно хране и пића

 Milosava iz Zagubice dobila priznanja za Homoljsku veselu tursiju i sumske jagodeДипломе и специјална признања учесницима XI Међународног Сајма Етно - хране и пића у Београду чији су генерални покровитељи  Министарство пољопривреде и заштите животне средине и  град Београд, а организатори Привредна Комора Србије са регионалним коморама и београдски Сајам, уручене су у суботу 26. новембра.

Сајам је и ове године оправдао циљ, а то је утемељење робне марке етно производа, брендирање традиционалних производа,  али и  постизање унапређења квалитета, афирмације излагача  и произвођача.  

На свечаности су говорили Гаврило Вукадиновић, председник Савета Етно Хране и пића и Проф.др. Цијан Мекић,  председник стручног жирија. 

Специфични производи са географским пореклом по оцени стручног жирија сврстани су у 14 робних група и 23 подгрупе. 

Из општине Жагубица која на Сајму излаже пуних десет година, диплому за чак два производа проглашених за робну марку добила је Милосава Гроздић и то диплому у подгрупи прерађено воће, слатко, компоти и суво воће  и диплому за Хомољску веселу туршију.

Међу награђенима  били су и произвођачи аутохтоних производа који су такође излагали у оквиру регионалне привредне коморе Пожаревац и то из општина Пожаревац и Кучево.

Захвалнице су уручене и онима који су помогли у организацији самог Сајма те је испред Регионалне привредне коморе Пожаревац исту примила  Милица Митковић.

Сајам је завршен је са надом да идућа година буде још богатија са излагачима из свих региона чији производи најчешће ручне израде и од органски гајених сировина носе посебне специфичности различитих географских подручја.

   

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji