XI Међународни Сајам етно – хране и пића

 Sajam Etno hrane i pica u Beogradu 2016Церемонија отварања XI Међународног Сајма етно – хране и пића уприличена је 23. новембра у Београду.

Производе од органски гајених сировина справљаних по посебним рецептурама, изложило  је више од 400 учесника на појединачним и групним штандовима, те је Сајам и ове године оправдао епитет најзначајније Регионалне смотре произвођача репрезентативних традиционалних производа. 

На отварању су говорили Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда и Жељко Радошевић, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, који је истакао да је Сајам прилика да се потрошачи информишу о вредностима  понуђених прозвода али истовремено и произвођачима пружи могућност да заштите производ, уђу у систем заштите географског порекла и пронађу своје место на тржишту. 

У оквиру штанда Регионалне привредне коморе Пожаревац, а у организацији Одељења за привреду и економски развој општине Жагубица, излагачи из општине Жагубица већ годинама уназад одлазе на Сајам и имају изложбени простор који је веома посећен, што ни ове године није изостало. Штанд су у пратњи заменика председника општине Жагубица Предрага Ивковића и суорганизатора, испред Регионалне привредне коморе Пожаревац посетили Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда и Жељко Радошевић, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије са сарадницима, где су пробали део изложеих производа и слатко од дрена  које су посебно похвалили и окарактерисали врхунски, што за општину Жагубица и Одељење за привреду и економски развој Жагубице као једног од суорганизатора, представља успех.

Штанд су такође посетили и начелник Општинске управе Жагубица Смедеревка Буцкић и дугогодишњи пријатељи са којима општина Жагубица гаји успешну сарадњу. Излагачи су истакли да им Сајам умногоме помаже да свој труд уновче и пласирају до потрошача са чиме се сложила и потпредседница Регионалне привредне коморе Пожаревац Милица Митковић, прецизирајући да суизлагачи сви имају веома дуг стаж излагања на Сајму, преко десет година, што је већи мотив за организаторе да их наредних година буде више.

Покровитељ Сајма је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србије, а организатори Привредна Комора Србије са регионалним коморама и Београдски Сајам као носилац свих манифестација града Београда.  

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji