Дечији вашар у Жагубици

 Deciji vasar u Zagubici 2016Ученици Oсновне школе „Моша Пијаде“ у Жагубици дечију недељу започели су хуманитарном акцијом „Дете детету“, са мотивом „добро се добрим враћа“. Прикупљали су ствари како би помогли угроженим породицама и другарима који немају адекватне услове за живот. Спортске, ликовне и друге активности такође нису изостале,као и разговори на тему права и обавезе детета.

Главна атракција био је дечији вашар.

На укупно 13 штандова ученици Основне школе „ Моша Пијаде“ у Жагубици  изложили су слана и слатка пецива, које су продавали по симболичним ценама. Сви који су посетили вашар за себе су нашли по нешто занимљиво и уживали у проби специјалитета.  И ове године заједно са ученицима у организацији су учествовали наставници који чине тим за културне активности школе, на чијем је челу био координатор, наставник српског језика  Драган Стијовић.

Мотив одржавања дечијег вашара по мишљењу Стијовића, није продаја већ едукација основаца да кроз дружење науче нешто ново и тако стекну поучна искуства која ће им касније, кроз живот користити.  

Поред  вашара организованог  у Жагубици од стране ученика  матичне школе „Моша Пијаде“,  бројне активности у оквиру дечије недеље спровели су и основци подручних одељења. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji