У Бањи „Ждрело“ обележен Светски Дан туризма

 Svetski Dan turizmaПоводом обележавања Светског дана туризма, Регионална привредна комора Пожаревац организовала је у Бањи “Ждрело” едукативно предавање чија је тема била “Промоција каталога откријмо чари одмора на селу“.

Предавач је био Милош Ћурувија из компаније “Футуризам”.

На скупу је истакнуто да на простору Браничевског округа има довољно потенцијала и што је најважније људи који су препознали да туризам може да буде сасвим сигурно привредна делатност  којом се треба интензивније бавити.

Поред осталих представника општина, учешће је на инпозантном скупу узела и општина Жагубица, где је начелник одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, истакао, да општина Жагубица и Туристичка организација чине значајне кораке на унапређењу и промоцији туристичке понуде.

Развој сеоског туризма,  по речима заменице председника Регионалне привредне коморе Пожаревац, Милице Митковић, дипломираног инжењера пољопривреде, веома је важан, те ће се у складу са том чињеницом кад год се укаже прилика организовати едукације на поменуту тему, имајући у виду да Регионална привредна комора, са седиштем у Пожаревцу, покрива подручје  чак  11 општина Браничевског и Подунавског округа.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji